WOONADVIES

Hoe kiest u het perfecte interieur?
Hoe zorgt u voor sfeer?
U leest het hier , bij woonspecialist De Graeve.

Stem verlichting af op je inrichting

Er zijn verschillende soorten verlichting naargelang de functie, van indirecte sfeer- tot directe accentverlichting. Installeer dimmers, gedimd licht zorgt immers voor meer gezelligheid ’s avonds.

Direct licht

Boven een tafel of bureau gebruik je best direct licht, zoals halogeenlampen of lichtspots. Deze lichtbronnen worden afgeschermd door een kap met een reflector die de lichtstraal bundelt. De lampen schijnen hun licht waar nodig. Ideaal om enkele interieurelementen te accentueren.

Indirect licht

De basisverlichting in huis. Indirecte verlichting weerkaatst licht via muren of plafond. Je ziet het licht – of een reflectie tenminste – maar niet de lichtbron zelf. Tegenwoordig zijn led-strips heel populair. Indirect licht doet de ruimte ook groter lijken.

Diffuus licht

Decoratieve verlichtingsobjecten brengen sfeer in je interieur, zelfs als ze niet branden. Bovendien zijn ze makkelijk te verplaatsen in huis.

Combineer verschillende soorten verlichting om het evenwicht te vinden tussen sfeer en functionaliteit. Begin met indirecte basisverlichting, accentueer een paar elementen met direct licht en plaats waar wenselijk een extra sfeervol verlichtingsobject.

Denk eens aan het milieu en gebruik energievriendelijke spaarlampen of led-verlichting. Tegenwoordig produceren ook deze lichtbronnen een warme en gezellige gloed.