WOONADVIES

Hoe kiest u het perfecte interieur?
Hoe zorgt u voor sfeer?
U leest het hier , bij woonspecialist De Graeve.

Inrichten? Bezint eer ge begint!

Bezint eer ge begint. Denk goed na voor je je woning begint in te richten. Welke stijl wil je in je interieur? Deel de ruimte logisch en praktisch in en kies eerst de meubelstukken die passen binnen je concept.

Zie het groots

Begin met de belangrijke meubelstukken zoals de sofa, een tafel, een kast en tv-meubel. Ga voor enkele grote meubels in plaats van vele kleine. Plaats ze zodat je nog elke hoek in de kamer ziet voor meer ruimtegevoel. Zet sowieso geen meubels schuin in een hoek.

Hou het luchtig

Ruimte is beleving. Met enkele slimme ingrepen kun je zelfs op een klein oppervlak ruim wonen. Prop je interieur niet vol en maak plaats voor lege ruimte. Hoe meer vloer je ziet, hoe groter het ruimtegevoel. Makkelijke looplijnen in een kamer versterken dat effect.

Optisch groter

Muren, vloer en plafond zijn bepalende elementen voor het ruimtegevoel in huis. Lichte kleuren doen een kamer groter lijken, donkere kleuren maken je interieur net warmer.

Door een laminaat- of plankenvloer in een bepaalde richting te leggen maak je de ruimte langer of breder. Met bijbehorende plinten loopt de vloer door op de muur, waardoor je woonkamer optisch groter lijkt.

Eenheid in huis

Maak van je woning een mooi geheel. Laat verschillende kamers en ruimtes spontaan in elkaar overvloeien door kleuren, materialen en afwerkingen subtiel te herhalen. Zorg er wel voor dat ruimtes hun eigenheid niet verliezen. De nadruk ligt op subtiel herhalen. 

Decoreer slim

Leuke spulletjes brengen sfeer in huis, maar overdaad schaadt. Ook hier geldt ‘less is more’. Kies dus liever voor enkele opvallende accenten. Accessoires kun je makkelijk vervangen, een eenvoudig basisinterieur laat dus veel ruimte voor eigen creativiteit.