SLAAPADVIES

Hoe kiest u de perfecte matras?
Hoe zorgt u voor een goede nachtrust?
U leest het hier , bij slaapspecialist De Graeve.

Welke bedbodem voor wie?

Een bedbodem draagt de matras en is meteen de basis voor een goede ondersteuning. Een matras moet ademen en een bedbodem moet de matras laten ademen. Er bestaan verschillende systemen. <lees meer>

Lattenbodem

Een lattenbodem met verende latten – meestal beukenhout – en rubberen bevestigings­stukken vangt elke beweging op, kan worden aangepast met comfortzones en ventileert goed. Een matras op een bedbodem met latten hangt nooit door.

Spiraalbodem

Een spiraalbodem is veerkrachtig en lijkt op een soort hangmat. Kies een kwalitatieve matrasdrager, spiraalveren van mindere kwaliteit hebben soms de neiging om door te hangen en dat leidt tot rugklachten. Een spiraalbodem ventileert wel uistekend.

Boxspring

Een goede boxspring staat garant voor ongeëvenaard slaapcomfort. De bedbodem met honderden springveren ziet eruit als een matras en biedt een goede indrukbaarheid in de schouder- en bekkenzone voor een perfecte ondersteuning van je hele lichaam. Een boxspring zorgt ervoor dat de wervelkolom z’n natuurlijke kromming behoudt als je op je rug slaapt en een rechte lijn vormt als je op je zij slaapt. 

Een geschikte bedbodem kiezen doe je best in functie van je gewicht, lichaamsbouw en de kwaliteit van de matras. We geven je graag vakkundig advies in onze slaapwinkel.