SLAAPADVIES

Hoe kiest u de perfecte matras?
Hoe zorgt u voor een goede nachtrust?
U leest het hier , bij slaapspecialist De Graeve.

Een goede matras is belangrijk!

Goed slapen begint met een matras die je lichaam voldoende ondersteunt. Een matras moet veerkrachtig zijn en die veerkracht blijven behouden om de lichaamsdruk op te vangen en te verdelen.

Een goede matras is zacht waar ze zacht moet zijn en hard waar ze hard moet zijn. Van een te zachte of te harde matras kun je rugpijn krijgen. Veel mensen slapen op hun zij en in die houding wordt de ruggengraat te veel gekromd op een harde of te zachte matras.

Test een matras door erop te gaan liggen. Hoe meer je schouders en je bekken inzakken, hoe beter de ondersteuning van je hele lichaam. Een goede matras houdt je wervelkolom recht als je op je zij ligt en biedt genoeg steun als je op je rug ligt.

Je lengte en gewicht bepalen welke matras het beste bij je past. Wat een goede matras is, is heel persoonlijk en voor jou en je partner misschien helemaal anders. Dan kun je altijd nog opteren voor 2 aparte matrassen, op maat van elk. Weinig romantisch, wel gezond.

Een goede matras moet ademen, transpiratievocht opnemen en weer afvoeren. Gebruik een vochtdoorlatende matrasovertrek en verlucht de slaapkamer elke morgen. Onthoud nog dit, na (gemiddeld) tien jaar is het tijd om je matras te vervangen. Kom eens langs in de slaapwinkel en laat je wetenschappelijk onderbouwd adviseren.

Wij zijn geen betweters maar weten alles over het bed en vooral over ergonomie en slapen.